fbpx

Showroom Schuco, Bucharest

May 19, 2021|Architecture, Interior|

Schuco, a company whose main field of work is developing and producing metallic and PVC joints systems, asked us to renovate and remake the interior design  of their showroom from Bucharest, placed on the ground floor of a flat on the Unirii Boulevard.

The showroom is mainly composed out of three main areas:  the central area, 94sqm, serving as the expositional room, which is linked to the other two, smaller and more private, meeting areas – one for the staff and the company’s important presentations and sessions and the other addressed to discussions with the clients.

Both horizontal surfaces – the floor and the ceiling have the same finish in the whole space, with the exception of the clients area, where the original wooden parquet has been reconditioned and kept. The floors were covered in shiny light gray epoxy screed while in the matter of the ceiling, the concrete slab has been revealed, and painted in black.

Despite the fact that for the entire space were used the same materials and colors, as simple and clear as possible (white, black, gray), thanks to the lightning solutions the perception of the ambient in the three areas is different. 

The initial space of the showroom was filled with furniture that would not  allow the perception of its entire volume and value. This is the reason why a more modest approach regarding the furniture seemed to be a better solution considering that our aim was to create clear and clean design that would emphasize the perception of the objects exposed there, not of the furniture itself.

Therefore, the furniture consists out of three major pieces, each one serving its afferent area: the table – 4.20m long – in the meeting room,  white metallic shelves, used for displaying joints profiles samples, that  were attached to the wall in the presentation area and the reception desk – a monolithic volume with concrete aspect. As a screen between the reception area and the clients area (but also as protection because there is a difference of height between these two) we have decided to use a library with an unequal partition.

Credits

Architecture
manadelucru

Client
S.C. Alukonigstahl s.r.l

Year of completion
2015

Location
Bucharest, Romania

Total area
160 m2

Photos
Cosmin Dragomir

Related posts

Powered by

                           
Go to Top