THE CZECH REPUBLIC

EXTENSION OF THE CATHOLIC GYMNASIUM IN TŘEBÍČ; Czech Republic

By |29. 03. 2020|Categories: Architecture, BIG SEE ARCHITECTURE AWARD 2020, Czech Republic, Public and commercial architecture 2020|

  Architecture: The extension of the gymnasium is an intervention into the existing school complex, which is located in the former Capuchin monastery in Třebíč. The new building replaced the one-storey temporary building from the totalitarian er

PUBLIC AND COMMERCIAL ARCHITECTURE; Czech Republic

By |29. 03. 2020|Categories: Architecture, BIG SEE ARCHITECTURE AWARD 2020, Czech Republic, Public and commercial architecture 2020|

  The essence of the design is maximum openness and transparency, light and air / no demonstration of the magnitude of the building but an emphasis on it’s public service instead / four separate sections (doctors' offices, multifunctional hall,

EXIT STATION OF A CABLEWAY IN PUSTEVNY by Kamil Mrva Architects; Czech Republic

By |22. 11. 2019|Categories: BIG SEE WOOD AWARD 2019, Blog, City and community 2019, Czech Republic|

    We were very happy to participate in this Pustevny project. A modern reconstruction of the disembarking terminal in close proximity to the historic Libušín, designed by the architect Dušan Jurkovič.  We had to fulfill the investor’s fun

DOUBRAVKA LOOKOUT TOWER by Hut’ architektury Martin Rajniš; Czech Republic

By |22. 11. 2019|Categories: BIG SEE WOOD AWARD 2019, Blog, City and community 2019, Czech Republic|

    The project as well as the construction was, on behalf of HAMR, supervised by David Kubík. During the entire process we had to overcome many problems. Among these was the local land use documentation, the building permit, structural cal

NURSERY SCHOOL VŠETATY-PŘÍVORY by Prodesi/Domesi; Czech Republic

By |22. 11. 2019|Categories: BIG SEE WOOD AWARD 2019, Blog, City and community 2019, Czech Republic|

    This new single-classroom building complements the existing nursery school with which it shares a plot serving for an outdoor stay of children. Its design uses the shape of the plot in such a way so that the building separates the garde