fbpx

Maierhof, Bludenz

67 subsidized flats and 1 communal space around a communal courtyard

Eight houses in wood hybrid construction form an ensemble around a green inner courtyard. With the existing listed building, the different dimensions and orientations of the buildings allow a variety of views of the surrounding mountainscape and strengthen the character of a grown village. An underground car park keeps the majority of the settlement car-free. The central inner courtyard with its playground as well as the new neighborhood square is available to the entire neighborhood as well as the residents. In addition to the varied open spaces, a common room promotes living together within the settlement and beyond

What makes this project one-of-a-kind?
“The task was to bring together density and context,” said the studio.
“Prerequisites for the new development were defined together with the town of Bludenz  – permeability, a public passage for pedestrians, as well as open communal spaces.”

Credits

Architecture
feld72 Architekten ZT GmbH

Client
Wohnbauselbsthilfe

Year of completion
2019

Location
Bludenz, Austria

Total area
8.467 m2

Site area
GFA: 7.420 m2

Photos
Hertha Hurnaus

Project Partners

Gruber+Haumer, Hämmerle – Huster, DI Bernhard Weithas, WILU, EWA St. Anton

Related posts

Powered by

                   
Go to Top