fbpx

House Absdorf

Situated on the narrow, deep plot in the middle of a village, the design is based on the typical “Streckhof” (long yard) settlements of the area. The side building faces the street, behind it, somewhat hidden, is the main building. Exterior and interior spaces, garden and courtyard flow into one another. The courtyard is sheltered, the garden opens up to the backside. For the clients it was clear from the start that the house should be made out of wood. Apart from the concrete sanitary core and the base plate, glass and static elements of steel have been added.

Credits

Architecture
Bogenfeld Architektur ZT-GmbH

Client
Private

Year of completion
2020

Location
Absdorf, Austria

Total area
174 m2

Site area
834 m2

Photos
Violetta Wakolbinger

Project Partners

Holzbau Gerstenmayer GmbH

Related posts

Powered by

                   
Go to Top