fbpx

Community Hall, Lungiarü

Lungiarü is a quaint mountain village perched under the scenic Puez plateau in the Italian Dolomites.
Interventions to the village’s core buildings are rare and carefully consulted with the various stakeholders of the local community in order to strike a good balance of conserving the village typology on one hand but at the same time providing contemporary service facilities.
The existing council hall – a local service hub – was in need of various additional spaces and has therefore been extended with a new multi-functional community hall, aimed to be used by the school and also the general public. The proposal included local club and service rooms, a spacious foyer with catering bar and a sports hall for the adjacent primary school, both of which can be combined into an adaptable festival hall expanding out onto the public plaza on the occasion of local celebrations.
The main plaza’s topography was designed as stepped arena to provide seating for festivities with larger attendance and to expand the reach of the public square, drawing in locals and visitors to this newly formed village destination.

What makes this project one-of-a-kind?
The volumetric geometry of the new extension respects the typical roof scape of the adjacent buildings but at the same time the large window and sliding door openings provide a contemporary feel.
A unique The foyer and the sports hall for the adjacent primary school can be combined into an adaptable festival hall expanding out onto the public plaza on the occasion of local celebrations.

Credits

Authors
SIRS

Client
Council of San Martino in Badia

Photos
SIRS

Year of completion
2019

Location
Lungiarü (BZ), Italy

Total area
512 m2

Project Partners

Taubau, Dupont, Dyson, Geberit, Duravit, Planlicht, Slide, Iguzzini, Artluce, Ares, Simes, Zumtobel, Woodco, Prefa, Kone, Daldoss, Estfeller, Magis, Wiesner Hagner, Ber, Progress

Related posts

Powered by

               
Go to Top