fbpx

Community Centre Židlochovice

The administrative center for Židlochovice has historically been located within the vicinity of the old town hall. This stems from the urban planning of the original structure – a distinct building placed in the corner of the square, elevated above the town neighborhoods which gently descend towards the river Svratka. The town’s development led to a specific composition of buildings and open spaces which had had rather different significance and roles within the original structure. Within the town context, however, this was a logical composition of spaces and buildings with a critical hidden potential. The new urban design defines a “balanced status” between the unique role of the buildings and the conventional structure of the street buildings. The complex volumes and spaces form a passable, open-town design that flexibly uses both time and space. Individual elements of the structure can be operated separately or as a whole.

Credits

Architecture
Studio Jura Et Consortes S.r.o.; Pavel Jura, Pavel Steuer

Owner
Municipality Of Židlochovice

Year of completion
2020

Location
Židlochovice, Czech Republic

Photos
Jiří Ernest

Related posts

Powered by

                           
Go to Top