Kane World food studio; Bogdan Ciocodeică │BIG SEE Awards 2018

Located in an upcoming neighbourhood of the city, the restaurant aims to be a landmark for the regeneration of the old distressed urban tissue. Its approach is simple and clear, using natural materials and mixing them with the abundant greenery. Both architect and client agreed upon using design as a tool for reaching a particular atmosphere rather than aiming to enhance a certain type of image.

The materials used are raw, direct and uncomplicated. Concrete on the floor and the pillars, glazed ceramic tiles for the coloured background layer, mirror on the walls and brass details all make up a perfect background for the marble and wooden furniture. All the different areas are the direct result of the functional scheme, a delicate balance between the higher, stricter perimeter sitting area and the middle, softer, more organic, fluid occupancy.

 

 

 

 

 

 

FILE
Authors: Bogdan Ciocodeică
Photos: Andrei Mărgulescu
Client: private
Year of completion: 2017
Location: Bucharest, Romania
Surface: 180 m2

 

Check out the BIG SEE event here: Interiors 180° / Big See Awards / Month of Design 2018

Powered by: