fbpx

VILLA BC, Chignolo Po

Villa BC develops almost entirely on one floor, in a green area just outside Chignolo Po, in the province of Pavia. The traditional aspect conceals a rigid and essential planimetric scheme. Two large rectangles define the living area from the sleeping area. A longitudinal cut separates them allowing the look to cross the house before entering. The longitudinal offset of the two residential volumes creates two voids, which are transformed into a large porch on the main front (south-east) and in the double garage at the back (north-west). A single large rectangular wooden roof with four pitches encloses all the internal and external areas of the house.

Credits

Authors
Davide Beretta Studio, MC Studio

Photos
Daniel Pavesi

Year of completion
2019

Location
Chignolo Po (PV), Italy

Related posts

Powered by

               
Go to Top