fbpx

Renovation Landsteinergasse / Wiesberggasse, Vienna

For the careful renovation of the two schools Landsteinergasse and Wiesberggasse, a complex design was used to create a connection between the schools, which are located on different levels. This connection includes two new gymnasiums as well as checkrooms. On the roof of the new building there is now a barrier-free accessible courtyard which is accessible to all school children. On the roof, 2 additional floors were planned, which offer an urbanistic added value in an unobtrusive way.

Credits

Architecture
Raumkunst Zt Gmbh; Christine Diethör, Harald Fux

Client
MA 56, WIP GmbH

Year of completion
2021

Location
Vienna, Austria

Photos
Herta Hurnaus

Project Partners

Handler Bau, RWT+

Related posts

Powered by

                   
Go to Top