fbpx

House VS, Varaždin

House VS is located near the center of Varaždin, in the contact zone of the historic center. The new building retains the ambient characteristics of the existing urban structure, it is shaped like a house with a sloping roof and a high street fence. The design of the house is based on a modern interpretation of the volume, which is divided into a base and a roof. The contrast between the base and the roof is accentuated by roof cladding, aluminum folding strips that partially extend to the facade. The plot shape is elongated with an existing courtyard building with a painting studio. The floor plan layout of the house allows a visual connection between the exterior and interior spaces. The ground floor has an open-plan living space with two covered terraces. The first floor contains bedrooms with bathrooms and exits to the terraces surrounded by the roofs of Varaždin.

Credits

Architecture
Arhipen d.o.o., Tatjana Cafuk

Client
Private

Year of completion
2021

Location
Varaždin, Croatia

Total area
210 m2

Site area
890 m2

Photos
Marko Mihaljević

Project Partners

Latere d.o.o.

Related posts

Powered by

                   
Go to Top