fbpx

GC57, Split

The idea was to develop maximum planning footprint multiplied n-times vertically, so each “platform” is interpreted differently. Platforms are perforated to allow plant pots implementation into perforations and finally to get “green facade”. This way each flat has its own garden and terrace, so it becomes elevated family house. “Random flower pots disposition articulates appearance of the building which is dematerialised and present only through platforms and flower pots in them. House does not have facade, it is repetitive row of platforms with greenery. Therefore, it is not “designed”, it only exists in its given articulation.

Credits

Architecture
Neno Kezić

Client
Dal-koning

Year of completion
2021

Location
Split, Croatia

Total area
3.500 m2

Site area
3.000 m2

Photos
Ivan Ivanišević, Neno Kezić

Related posts

Powered by

                           
Go to Top