fbpx

Budaörs bus terminal, Budaörs

The reconstruction of the Budaörs bus terminal was motivated by the deteriorated condition of the old terminal building and the extremely dangerous traffic system in the area, where main pedestrian axes fed by the neighboring housing estates and shopping centers crossed public transport paths in several places.
In our rethinked traffic system, the terminal building was moved to the opposite side facing the previous location, erecting a physical barrier to the pedestrian axis, and also acting as a distrubution system where pedestrian traffic filters through.
The filtration is provided by four separate building parts – extracted from the main mass cladded with mounted aluminum foam – that accommodate a bus drivers\’ room, a public toilet and two rental shops.
The sides of the inner building masses are plastered in bright colors, referring to the hosting Rainbow street, but also functioning as a signboard showing bus numbers.

Credits

Architecture
Intramuros Architecture Studio; Dobos Botond Zsolt DLA, Kurucz Olívia

Client
Budaörs City-Council

Year of completion
2019

Location
Budaörs, Hungary

Total area
650 m2

Site area
8.846 m2

Photos
Balázs Danyi

Project Partners

Várépker kft, Aluinvent Zrt

Related posts

Powered by