fbpx

QUBE22

The project is located in Viennas 10th district, a former problem area that is now becoming an increasingly popular place to live. As part of a three story attic extension at Quellenstraße 22, the entire existing building was completely renovated and insulated. To the west of the project there is a generous green space that offers an unobstructed view. The corner building, however, only had one side facing the green space, which is why the attic extension was turned towards the park and the course of the sun. This made it possible to allow every apartment to enjoy the green view and to bring more daylight into the interior spaces. In its form, the structure picks up the neighboring buildings and establishes a continuous line in terms of urban planning. By immensely increasing the usable floors pace, it became possible to redensify within the city and deliver urgently needed livings pace. This project also stands out in terms of sustainability as it runs on ultra-low energy requirements. This architectural contribution to Viennese residential culture sets new standards both visually and ecologically.

Credits

Architecture
Daneshgar Architects

Client
Ulreich Bauträger GmbH

Year of completion
2021

Location
Vienna, Austria

Total area
3.200 m2

Site area
605 m2

Photos
Christopher Mavric, Christian Henninger-Allahyari, Armin Daneshgar

Project Partners

Ulreich Bauträger GmbH, Swietelsky AG

Related posts

Powered by

                           
Go to Top