fbpx

House for Dorothy, Prague

The interior prominently displays concrete and wood as the materials of choice, which are topped off with playful details throughout.
On the main floor, the open living space feels bright and open with surrounding windows and sliding glass doors that lead to the outdoor space. The central living room features a projection screen flanked by two white bookcases on either side when it is time to watch a movie. When the screen is rolled up, the minimalist wooden staircase with glass railing stands out and cleverly disguises storage underneath. This staircase is elevated to an art element that runs through the glass railing.
We created a suspended ceiling drop over the kitchen isle, which follows its shape and is fully backlit. The two contraries – black isle and white ceiling drop – work in mutual symbiosis. The hob on the isle has an integrated cooker hood. A cozy lounge space is situated at one end of the main floor offering a quiet space to read or relax by the fire. The kids’ room includes a multifunctional wall unit that houses storage while creating a house-shaped nook at the head of the bed.

Credits

Interior
Boq architekti; Miroslav Stach, Jana Stachova

Client
Private

Year of completion
2020

Location
Prague, Czech Republic

Total area
150 m2

Photos
Tomas Dittrich

Related posts

Powered by

                   
Go to Top