fbpx

Anna Stay, Nature reserve Maashorst

ANNA Stay has two protective sliding shells that allow you to open up, live in the outdoors and blend with nature. The inner shell is made of double glass, the outer shell is made of wood. By adjusting the two shells ANNA changes and adapts to the weather, your mood or the occasion. In wintertime, the insulated wooden shell of ANNA keeps the warmth inside like a thick winter coat. In spring or autumn, the glass keeps the rain outside or lets the sun in to warm up the space. In all seasons you can live and sleep under the glass or in the outdoors with protective layers within reach. ANNA allows to connect to a reality in which we naturally belong. Most people in developed countries have never slept outdoors in their lives, let alone woken up under a massive motherly tree or fell asleep with the sound of the wind blowing through the trees. People naturally tend to project their fears onto nature. And of course, nature certainly is not always a peaceful place. Nature can be overwhelming, suffocating, and merciless. But her breath – taking beauty and cosmic force makes that we are in deep awe. Questions disappear, because rivers, mountains, trees don’t have to be questioned. When we feel her life energy and surrender to her natural rhythm and follow her pace, with every breath we take and every heart beat we make, we slowly come home. Nature has always been our first home.

What makes this project one-of-a-kind?
The ANNA Stay Model 2022 is not a cabin but a spaceship. A spaceship that brings you back to Planet Earth. It has two protective sliding shells that allow you to open up ANNA and become part of your surroundings. The inner shell is made of double glass, the outer shell is made of wood. By adjusting the two shells ANNA changes and adapts to the weather, your mood or the occasion. ANNA allows to connect to a reality in which we naturally belong.

Credits

Architecture
Caspar Schols

Client
ANNA

Year of completion
2019

Location
Nature reserve Maashorst, The Netherlands

Total area
30 m2

Site area
2.000 m2

Photos
Jorrit’t Hoen & Tonu Tunnel

Related posts

Powered by

                   
Go to Top