INTERIORS

CLINIC L, Patras

July 6, 2020|BigSEE Interior Design Award 2020 - Winner, Greece, Interior, Retail|

The primary objective is to create a clearly professional space in an existing apartment that was exclusively home-based. Primary role played the existing shell of the apartment building, which did not leave much room for intervention on the existing walls. Synthetically, the area, where the physician\'s functionality and wishes played an important role, was approached from a focal point based on the modern character of a clinic and the simplicity
More →

in[n]Athens, Athens

July 3, 2020|BigSEE Interior Design Award 2020 - Winner, Greece, Hospitality, Interior|

The building of the interwar Athenian period, listed as a modern monument, is located between Sintagma and the historic district of Plaka, Athens. It was built in 1922 by the Rallis family in order to host wealthy refugees from Anatolia and is part of a complex of two buildings that are inter-connected through a central atrium. For the conversion of the building into a hotel it was necessary to
More →

Frequency Store, Dubrovnik

July 2, 2020|BigSEE Interior Design Award 2020 - Winner, Croatia, Interior, Retail|

The parametric design of the ceiling, inspired by the topic of frequency, adds a specific quality to the interior of the Frequency store. Airports are characterised by the frequency of plane sound waves and the frequency of passengers. The interior design concept of the Dubrovnik Airport sales area is based on the curve of the amplitude of sound waves, which increases with plane cruising. The curves that symbolise sound
More →

Finest of Croatia, Split

July 2, 2020|BigSEE Interior Design Award 2020 - Winner, Croatia, Interior, Retail|

“Finest of Croatia” is a special section of the Split Airport Duty Free Shop, which presents autochthonous Croatian products. It aims to display a unique experience of the Croatian ethnological heritage and gastronomic offer, as well as excellent service. The motif of the design is based on the chemical structure of the products, the hexagonal raster, which is presented on each product. Hexagonal polygons, which hold the products, were
More →

Reconstruction of the Apartment 24, Belgrade

July 2, 2020|BigSEE Interior Design Award 2020 - Winner, Interior, Residential interior, Serbia|

Apartment 24 is situated in a central Belgrade dwelling from 1970. A new metal construction, introduced through reconstruction, enabled the additional 13m2 of space and achievement of the second level walkway appropriate height. Eleven light wells were created to allow natural light and ventilation for the entire place. At the entrance level, two double-height transitional spaces were developed. They present green areas where the light from above enhances the
More →

EPITET RESIDENCE by studio Motif; Romania

December 10, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Interior, Residential interior, Romania|

          With a breathtaking view from above Cluj-Napoca, Epitet Residence has the urban, retro, artsy, altogether contemporary air, mingling straight and tumultuous lines. In a minimalism merged with a bit of coziness, the house opens itself both to the needs of the lonely, bohemian Cluj artist and to those of a large family. As wood, leather and metal were always a massive piece of the Motif
More →

TriTim and Studio.a+v Office Renovation by Studio.a+v; Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Interior, Slovenia, Workplace|

        In mid-2018, we were faced with the need to set up new offices. We spent a lot of time searching for and viewing potential business premises with good accessibility and industrial touch. We previously shared business premises with the TriTim web agency, and during the course of mutual co-existence we found that this combination of activities suited us, so it was a logical decision to continue
More →

HOUSE R by STUDIO.A+V; Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Interior, Residential interior, Slovenia|

        House for 'our' carpenter, with whom we collaborate on our projects. In one of our previous projects where we used marble, he fell in love with it and he wanted to use it in the interior of his own house. The love of natural materials – especially wood and as mentioned marble is shown in the interior, which appear as a red thread throughout the house.
More →

RENOVATION OF HOUSE A by Studio.a+v by Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Interior, Residential interior, Slovenia|

        Investor's wishes were to renovate the existing house that become too small for a family with two teenagers and two dogs. Their needs have changed and spatial distress has also risen. Introverted house with small openings needed a reorganization of the floor plan, as they wanted views of the meadow, forest edge and pond nearby. With the wishes in mind, we designed an extension on the
More →

Studio Tržaška renovation by Sanja Premrn; Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, BigSEE Wood Design Award 2019 - Winner, Interior, Residential interior, Retail, Slovenia|

    It’s been more than a year since renovation of apartment and studio in Ljubljana started and now both are finished with the small exception of two bathrooms. Bathrooms will wait until there is enough saved to cover local limestone tiles and custom made furniture from wood, fitted to be functional for ceramic studio as well. We weren’t planning to renovate studio so soon after the apartment, but we
More →

MIGHTY GUARDIANS OF THE PAST by Sanja Jurca Avci with Tomaž Budkovič; Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Installation, Interior, Slovenia|

        MIGHTY GUARDIANS OF THE PAST temporary exhibition about the castles in Slovene lands in Kazemate, Ljubljana Castle The exhibition offers the visitor a stunning view already from the entry into the space: the glowing symbols of the five chosen castles at the high level are therefore visible from any point. Stories of these castles appear within specially designed exhibition units that include consistent, yet varied elements.
More →

Winery EDI SIMČIČ by plusminus30; Slovenia

October 15, 2019|BigSEE Interior Design Award 2019 - Winner, Hospitality, Interior, Slovenia|

        Architectural intervention The WINE CELLAR EDI SIMČIČ consists of an expansion of the existing wine cellar, mostly storage and production facilities, and a new degustation space for presentation and tasting of wines. The building is located in the village of Vipolže within the wine growing region of Goriška Brda. The biggest challenge for the project was how to integrate such a large building with minimal visual
More →