fbpx

Accepted office in Athens

Lowfat architecture + interiors delivers an intimate space for Accepted, with an entrance lobby that doubles as a place for collaboration. The office, situated on the ground floor of a mixed-use building near the market area, was originally constructed as a retail shop. The major challenge was how to transform this typology into a bright and lively working environment.
The design employs a contrasting palette of metallic accents, pink, green, and blue hues that imply web aesthetics, to organize a layered entrance to the interiors. The galvanized steel walls that designate the entrance area, act as a natural light reflector, and guide the way to the rose-pink hued tiered seating area. Both a space to host breakouts and small seminars, this linear area connects the lobby to the administration’s metallic cubes, painted in vivid green, blue and salmon-pink hues. The overall design is tied together with muted tones of a dark green shade for the ceiling, grey tiles for the floor, and hues of cream for the walls. The kitchen area features a vivid yellow laminate floor to accentuate the white cabinetry and a long table, acting as a change of mood space for relaxation and informal meetings.

Credits

Autors
lowfat architecture+interiors; Giorgos Varelas, Alexandros Patsis, Orestes Argiropoulos

Client
Accepted

Year of completion
2020

Location
Athens, Greece

Total area
540 m2

Photos
Nikos Daniilidis

Project Partners

Anax group, ConAP-EM Consulting Engineers, CPLD Lighting Design Consultants, Asset Office Interiors, Zambelis Lights

Related posts

Powered by

               
Go to Top