fbpx

Centro Ottici, optical store in Nea Smyrni, Athens

The project focuses on the renovation of an optics store, in Athens. Our basic aim was to remove all infrastructure elements to the greatest extent possible and reimagine the product itself as a structural element, whose repetition would produce architectural space. The existing structure was deconstructed and the resulting surfaces were grouped into 4 pairs of surfaces, of distinct materiality, which create an easily identifiable and functional space.
1/ the metal curtain hosts the sunglasses, mirrors, and company logo. 2/ the gamma shaped mirror creates an endless repetition of the grid, allowing the visitor to look beyond the disarray and focus on the product. 3/ the clear white wall which folds back into the floor displays and discretely stores the vision glasses. 4/ the Barissol lighting follows the logic of abstraction creating an eerie, shadow-less, futuristic environment.

What makes this project one-of-a-kind?
The elimination of all the non-essential elements and the creative use of the materials and light create an abstract space which places the product in the epicentre of attention.

Credits

Interior
Mold Architects; Iliana Kerestetzi
Lighting Design; Athanassios Danilof

Client
Centro Ottici, Farmaki

Year of completion
2020

Location
Athens, Greece

Total area
50 m2

Photos
Panagiotis Voumvakis

Project Partners

Main contractor
Aris Sfikas

Other contractors
QOOP, Light & Lighting Solutions – Barrisol

Related posts

Powered by

               
Go to Top