fbpx

Penthouse Tomos, Koper

Renovated penthouse apartment in the iconic Mihevčeva skyscraper in Koper, in an open design adapts to the existing load-bearing walls and pillars, and we enter it through the patio on the north side. The design and large sliding windows in combination with uniform pressure completely erase the boundaries between interior and exterior, so the whole works together, allows continuous views from Istria to Julian Alps and the Italian coast, and opening in a pleasant coastal climate, the exterior literally becomes part of the interior and vice versa. Along the south façade there is a master bedroom with a bathroom, a kitchen with a living room and a library, and to the north at the entrance there is a toilet and a guest bedroom with a framed view of the Bay of Koper. Here is an interestingly designed raised bed niche, reminiscent of ships. The selected equipment in the living spaces is also suitable for outdoor use, so it is possible to create different scenarios and ambiences with its movements.

Credits

Interior
ATRI arhitekturni studio; Anja Rupnik Žitnik, Andraž Žitnik, Arhitektura 2211; Ana Cesar, Peter Cesar

Client
Neuhaus projekti d.o.o.

Year of completion
2020

Location
Koper, Slovenia

Total area
278 m2

Photos
Miran Kambič

Project Partners

Decor&Design, Mizarstvo Stare, Svetlarna, Strle svetila, Interrier showroom, Kubus Interier

Related posts

Powered by

                   
Go to Top