fbpx

Wernstein, Wernstein am Inn

The house from the 1960s was built by a visual artist for his three sisters. Our conversion focuses on the more or less 3 wishes: a noticeable relationship to the Inn, create the connection with the garden and adjusting the floor plan for the benefit of a large living room.
Now you can observe the Inn directly from the alkove seat, which looks like a small bay window from the outside. The big window to the neighbour was removed. The room now has its right direction as a quiet oasis. The south-facing 2 rooms were combined into the large living room and the outer wall was moved about 1.2 m further outward. The green courtyard with the opposite seating terrace is now perfectly framed.

Credits

Autors
synn architekten; Bettina Krauk, Michael Neumann

Client
Private

Year of completion
2019

Location
Wernstein am Inn, Austria

Total area
160 m2

Photos
Hertha Hurnaus

Project Partners

Heroal and Solarlux “Cero”

Related Posts

Powered by