fbpx

Patscherkofelbahn, Innsbruck

The new construction of the valley, middle and top stations follows a holistic approach and aims at developing clean, confident station buildings. In distinctive landscapes, building is determined by the juxtaposition of a certain typology with the actual topography at hand; it is also always a statement on the site, its significance, history and the expectations lying on it. In former times, this typology relied on the resources that were available and applicable at an exposed location like this. In this case, today, the typology is based on the technical necessities of ropeway technology.

Credits

Architecture
Innauer Matt Architekten mit ao-architekten

Client
Patscherkofelbahn GmbH

Year of completion
2018

Location
Innsbruck, Austria

Photos
Adolf Bereuter

Related posts

Powered by

                   
Go to Top