fbpx

Mole Pharmacy, Piraeus

In Piraeus next to the port Klab designed mole pharmacy transforming completely the existing building and introducing a new facade. The concept was to create a building with a direct reference to its context. Facade’s reference of ship decks creates a dialogue between the building and the ships at the port. A large triangular shape perforated structure was created on top of the building in order to make the pharmacy visible from the distant sides of the port of Piraeus. An exterior path was created that leads on the terrace where at the future a botanical garden will be developed. In the interior the large open volume of the former warehouse was manipulated by the introduction of new mezzanines connected to each other with different ways. From ground floor to the mezzanine a curved ramp creates a dynamic line inside the volume and connects the two levels and an amphitheater connects the first level to the second where a meeting room and an office exists.

What makes this project one-of-a-kind?
Introducing a semi-public space through ramps which lies from interior to exterior to a very specific function as pharmacies are.

Credits

Authors
KLab architecture

Principal architect
Konstantinos Labrinopoulos

Project architect
Veronika Vasileiou

Client
Mole Pharmacy

Photos
Mariana Bisti

Year of completion
2016

Location
Piraeus, Greece

Total area
600 m2

Site area
300 m2

Project Partners

Future Constructions, Voutsadakis Avete metal facade

Related posts

Powered by

                   
Go to Top