fbpx

Forestis, Brixen

FORESTIS is located in a place of peace and power, with nature as its centerpiece and the Dolomites directly in front of it. Connecting corridors and areas such as the restaurant and spa were brought into the underground. With the idea of the original healing place, namely the century-old main building of FORESTIS, all the rooms face the sun. The four causal elements, spring water, air, sun and climate, are represented by the interior design and architecture with the use of four natural materials. The stone is a central material: a mineral surface coating allowed the dolomite to enter the building. Glass represents by its transparency the good air quality. The guest is therefore in the middle of the forest, at eye level with the monumental Dolomites, UNESCO World Natural Heritage. The sun strengthens and warms, and that’s why natural warm fabrics have been used to radiate comfort. Walls and ceilings in the suites are made of untreated spruce.

Credits

Interior
ASAGGIO GmbH

Client
Private

Year of completion
2020

Location
Brixen, Italy

Photos
Konstantin Volkmar

Project Partners

substanz design GmbH & Co. KG

Related posts

Powered by

                   
Go to Top