Lidette is a pastry shop located in Belgrade founded by two wonderful ladies. Interior design idea was to create cosy and enjoyable space, which reflects with freshness and makes you take pleasure in beautiful French and raw cakes, pralines and biscuits. The biggest source of inspiration was that the space can be flexible for different types of celebrations and everyday functioning of the pastry shop. Because of that entire concept of the interior design is an open space with seating divided into two zones. A large counter with cakes dominates the space. Pastel colors, wood and large shop windows stand out, so the ambiance is bright and airy. The interior surface area is 85 m2 with garden 50 m2. The garden itself is inside the city core, but calm and sunny, full of greenery and wood details. There is also a possibility to access the garden from the street. The whole space is pleasant and sweet as cakes that are made with love.

 

 

 

What makes this project one-of-a-kind?

Project is simple, gentle and dominant at the same time. With its translucency leaves space to take pleasure in delicious cakes. Less is more.

 

 

 

 

 

 

About the authors

Line4design is Belgrade based design studio founded by M.Arch Jasmina Kukrika. Our practice is focused on various projects in the field of architecture, interior, furniture and graphic design. We are specialized in designing apartments, hotels, restaurants, cafes, business spaces and other public areas. Our idea is to provide a complete service in a single place, from the first sketch to the realization of the certain project. The design process begins with getting to know the client’s habits and desires, than thinking about what should happen in the space, finding the concept of the design, designing an ideal function and materialization and finally we do our magic. Talent is good, practice is better, passion is best. Find out more about us on our website www.line4design.net

 

FILE
Authors: Jasmina Kukrika; Studio Line4design
Client: Lidette
Photos: Relja Ivanić

Year of completion: 2018
Location: Belgrade, Serbia
Total area: 135 m2

Text provided by the authors of the project.