fbpx

THE NEW GREEN by studiomateriality; Greece

‘The New Green’ is a healthy eatery located in Trikala serving breakfast, salads, lunch bowls and juices. Studiomateriality designed a space where circles, arches, terrazzo and colour are the main elements.

During the renovation of the space, an old terrazzo flooring was revealed. This incident was an advantage for the design concept as new terrazzo was used for the construction of the salad bar, adding a modern and pop essence to it.

The main area is located on the ground floor while the dining area is located on the upper floor, approached through stairs. Those two areas are separated by a curtain, on which the terrazzo pattern is featured again. Due to the narrow width of the shop, two arches are placed across the salad bar in order to create an optical illusion and extend the depth of the space.

Quotes like “taste more, be healthy, share more, be happy!” are printed on the walls, adding a playful and graphic element to the identity of the space. Packaging, scarves and T-shirts are tailor-made to complete the holistic identity building approach.

What makes this project one-of-a-kind?

The fact that we designed every part of it.
From the interior to graphics. Each and every detail makes THE NEW GREEN unique.

About the authors

Studiomateriality is an Athens based design studio founded in 2016, specialized in interior, graphic and product design.

Always open to interesting collaborations and new projects, we offer holistic proposals personalized to meet our client’s requirements.

We create narratives that shake the limits between tangible and intangible, always motivated by every opportunity for experimentation.

Text provided by the authors of the project.

Credits

Interior
studiomateriality

Client
Panagiotopoulos Nikos & Vasilis

Year of completion
2019

Location
Trikala, Greece

Total area
50 m2

Photos
Alina Lefa

Project Partners

OK Atelier s.r.o., MALANG s.r.o.

Related posts

Powered by

                   
Go to Top