fbpx

Maria Lassnig Foundation, Vienna

The spaces artist Maria Lassnig once used as an atelier are to be converted: the Maria Lassnig Foundation will use them as a depot, and as processing and exhibition spaces. The entire extent of the L-shaped studio building, an early example of a reinforced-concrete structure, is being shaped into a readily adaptable enfilade of exhibition and event spaces that will, at the same time, serve as storage space for the paintings. The combination of exhibition walls, repositionable along the two windowed walls containing built-in stowable furniture, and storage boxes for the paintings – which can be arranged freely in the space – makes possible a variety of spatial configurations.

Credits

Interior
ARTEC Architekten; Bettina Götz, Richard Manahl

Client
Maria Lassnig Privatstiftung

Year of completion
2018

Location
Vienna, Austria

Total area
330 m2

Photos
Lukas Schaller

Project Partners

Tischlerwerkstätte für Innenausbau Küchen Schulen | Robert Hepp, Eibel Bau GmbH

Related posts

Powered by

               
Go to Top