fbpx

Appropriate_Bistro Bergsteiger, Sesto

Located in the midst of the Unesco Natural Heritage area of the Dolomites of Sesto, in a position used as a tourist hotspot, Bistro Bergsteiger fits properly and carefully in its natural and built context. The edge of an embankment, located along a well-known hiking trail, is used to insert the new volume and to integrate it into the surrounding topography. In plan, the new volume aligns with the listed building, while the reduced heights are studied to connect its southern elevation with the overall profile of the constructed elements. The result is an architecture that is “appropriate” to the context, which nevertheless develops with character. The interior is designed in order to offer an undisturbed view to as many visitors as possible. In terms of materiality, the building is inspired by the nearby listed structure: spray plaster inside and outside, and a larch wood cladding designed as a contemporary reinterpretation of the old decorative motif. Dialogue with the context and moderation in the intervention define a project that is fully defined in its “appropriateness”.

Credits

Architecture
Plasma Studio

Client
Hotel Dolomitenhof GmbH

Year of completion
2021

Location
Sesto, Italy

Photos
Florian Jaenicke

Project Partners

Dravus GmbH, Erlacher Srl, Eltec Kg Sas, Mair Gert

Related posts

Powered by

               
Go to Top