To Tsai Tea Room; Georges Batzios Architects │BIG SEE Awards 2018

Mlesna Hellas request for a unique tea house, a tea island in the middle of the hardcore center of Athens guide us to an auto-referent introverted space with minimalistic architectural details based on the characteristics of the traditional Japanese architecture such as wood light and shadows.
An, ornament free, wooden framework occupies the newly constructed interior skin of the tea house. A skin that shapes the ensemble of the functionalities of the tea house while forming its visual perception. Form texture and function are melted under the same distinctive element. 200 panels of glued laminated timber cover the entire interior space in all dimensions in a regular repetitive rhythm that brakes up its regularity periodically while keeping the same rhythm in order to organize the functional areas of the tea house.

 

 

 

 


 

 

FILE
Authors: Georges Batzios Architects
Photos: Konstantinos Kontos
Client: Mlesna Hellas
Year of completion: 2015
Location: Athens, Greece
Surface: 120 m2

Powered by: