Kindergarten Valdaora di Sotto

The kindergarten illustrates the local mesh of tradition, contemporary life and nature within the slowly grown village structure. The timber building is surrounded by a solid wall, embracing the garden in a friendly gesture. The wall is of varied materiality and volume – it shelters, frames, invites to play and presents insights and outlooks. The building itself remains clear and yet diverse. The spatial concept enables attractive variations in the educational approach – from small areas for retreat to rooms which can be used either connected or individually.

 

FILE
Architects, authors: feld72 Architekten ZT GmbH
Client: Municipality of Olang / Valdaora
Name of the photographer: Hertha Hurnaus

Location: Valdaora di Sotto / Niederolang, IT
Completion year: 2016
Area (m2): 950 m²
Site area (m2): 3.210 m²
Built area (m2): 319 m²

Powered by: