fbpx

Le Burger Auhof Center Wien

Le Burger is part of a restaurant chain whose design is primarily based on the industrial look in the use of raw materials like steel, bricks, wood, concrete and especially on using real plants, green walls etc. for creating green areas. Probably the biggest challenge of the brand “Le Burger” is that apart of its CI, each location gets its own, individual design and never looks exactly the same. Here in the Auhof Center Vienna, the winter garden is designed as an artificial jungle and forms the heart of the restaurant. The interior impresses with many different used-look and velvet fabrics as well as color accents in fuchsia and azure. It is offering their guests the opportunity, to escape the hustle of consumerism, even just for a while. The paradisiacal winter garden is giving them a cozy holiday feeling while eating delicious food. Offering various seating groups all over the restaurant, especially the swinging benches at the restaurant portal and a swing ring in the winter garden, invite everyone to relax and let their souls dangle…

What makes this project one-of-a-kind?
Probably the biggest challenge of the brand “Le Burger” is that apart of its CI, each location gets its own, individual design and never looks exactly the same. Here in the Auhof Center Vienna, the winter garden is designed as an artificial jungle and forms the heart of the restaurant.

Credits

Interior
gärtner² – innenarchitekturbüro

Client
LB Auhof Franchise GmbH

Year of completion
2020

Location
Vienna, Austria

Total area
cca. 520 m2

Site area
161 m2

Photos
gärtner² – innenarchitekturbüro

Project Partners

Gruner-Zartl Metallbau GmbH, Weiss Tischlerei, XAL Gmbh, Moroso s.p.a., Ammon Kg, Ceramiche Refin Spa, Yoyo Design, Karall & Matausch GmbH

Related posts

Powered by

                   
Go to Top