fbpx

Kindergarten Lidhja e Prizrenit, Kamëz

The kindergarten Lidhja e Prizrenit aims to create contemporary learning spaces that adapt to various functions based on the needs of the children. The design comes from seeing outdoor activities as crucial in the physical and mental development of children. So, it was necessary to have an inner “outside space” during rainy days. This space acts as an atrium for several gatherings and activities. Furthermore, classroom dividers are made of glass to facilitate openness and communication, visual and physical, with the interior courtyard. Another distinctive feature is the façade. Due to the site being close to residential housing, the double-skin façade enables the required privacy and provides a visual landmark in the area. The perforated façade and the courtyard affect how natural lights enter the building and contribute to the natural ventilation. The colors of the façade represent the playfulness of the building\’s character, drawing the interest and engagement of the children.

Credits

Architecture
STUDIOARCH4

Client
Kamzës Municipality

Year of completion
2020

Location
Kamëz, Albania

Total area
2.128 m2

Site area
5.975 m2

Photos
Besart Cani

Project Partners

Albanian Development Fund

Related posts

Powered by

                   
Go to Top