House “PRST” by H2A | architects; Slovakia

 

 

 

 

Renovation of a family house from the 1970s after which only a belt masonry had been left. The original space has had a new loft layout inserted. A new interior with a very strict vertical trim. This has created an interior with an unusually clear height and a visible
construction of the staircase and the access gallery. All structural elements and surfaces are in their original material. A glass diffuser shower box is placed in the entire space, accessible through a glass access gallery. The night pavilion situated behind the wall of concrete fittings is also being served from the access gallery. Used materials such as concrete, steel, glass and plywood remain exposed. They leave their natural color or texture stand out. This is the interior of the “PRST” house.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILE
Architecture: Jozef Hudák, H2A | architects
Photos: Tomáš Topoľančin

Year of completion: 2018
Location: Slovenská Kajňa, Slovakia
Total area: 102 m2
Site area: 133 m2

Text provided by the architects.

Powered by:

Leave A Comment