Hotel Bühelwirt; Pedevilla Architects │BIG SEE Awards 2018

The traditional hiking hotel is located on the „Bühel”, a small elevation right next to the village church, at 1200m above sea level. In order not to limit the existing structure in usage, view and exposure to the sun – the extension was positioned to the north. All together twenty rooms, a restaurant and a wellness area were positioned over six storeys and are characterized by a deep, asymmetrical saddle roof and diagonally protruding bay windows, which reacts on local climatic conditions. The green color shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green, or often black forest tinge, which seem to blend nature and topography with the building. All rooms are reduced on the essential, their view is orientated to the mountains. Characteristic elements of the local building typology were translated and interpreted. The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort.The slighty rough surface of the plaster reflects the colors of the mountain world through the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place. The lamps were hand- crafted in pure copper and the complementary curtains from the local loden factory create a strong regional focus. Special selected and local produced materials generate a familiar and cozy atmosphere.

 

 

 

 

 

 

FILE
Architecture: Pedevilla Architects
Photographs: Gustav Willeit
Year of completion: 2017
Location: St. Jakob – Italy
Main contractor: Arcfactory

 

Check out the BIG SEE event here: Interiors 180° / Big See Awards / Month of Design 2018

Powered by: