Marubi National Museum of Photography

This small landscaped courtyard is the heart of the Marubi Museum, where life concentrates and all visual relations among the different parts of the museum are possible. With its domestic scale, its wooden floor, its benches that can rotate over their axis to create different configurations and its evergreen wall, this intervention offers an intensive sensorial experience that changes during the day and during the different seasons of the year. The intervention reflects each hour the natural light differently and absorbs the artificial one of the surrounding rooms in a rich way, creating an alive scenario for visitors and staff alike.

 

FILE
Architects, authors: casanova+hernandez architects
Name of the photographer: Christian Richters and casanova+hernandez architects
Client: Albanian Development Fund and Albanian-American
Development Foundation

Location: Shkodra, Albania
Completion year: 2016

Powered by: