fbpx

ARCHITECTURE

Renovation of the abandoned Cellar Space into the Info Point “Treasury of the town of Črnomelj”

October 12, 2021|Architecture, BigSEE Architecture Award 2021 – Winner, Public and commercial architecture, Slovenia|

The task of the project, named "The Treasury of Črnomelj", was to turn for many years neglected basement space in the castle walls into an info point, into an attractive space on the edge of the historic town of Črnomelj, where visitors should get most of the key information when visiting, experiencing and researching the Municipality of Črnomelj and also Bela krajina through it. The cellar space was first cleaned,
More →

Faloria Mountain Spa Resort, Cortina d’Ampezzo

October 12, 2021|Architecture and design as experience, BigSEE Tourism Design Award 2021 – Winner, Italy, Tourism|

The plan for the new Faloria Mountain Spa Resort, historical glamorous hotel based in the Ampezzo valley, has been signed by the architect Flaviano Capriotti. The project upgrades the resort to the highest standards, presenting a new hospitality model: at crossroads between local tradition, innovation and comfort. The intervention comprises not only the aesthetic and functional refurbishment of the existing building, but also a generous expansion, through the construction of
More →

La Torre Bianca, Gagliano del Capo

September 22, 2021|Architecture, BigSEE Architecture Award 2021 – Winner, Italy, Residential architecture|

The house is located within a dense urban context in the proximity of the historic town centre and a long a foot path, named Ciolo, that links Gagliano to the sea. From inception, the design of the house sought to establish a dialogue to the existing urban fabric. The design of the house reflects the relationship between the openness of the pedestrian streetscape and the privacy of the daily
More →

Borgo Brufa Spa Resort, Brufa di Torgiano

September 21, 2021|Architecture and design as experience, BigSEE Tourism Design Award 2021 – Winner, Italy, Tourism|

More than 2 years for the project for the complete transformation of Borgo Brufa, with the enlargement of the SPA (from 1400 to 3000 sqm)and the transformation of the whole building, to reach 5 stars category. SPA has been enlarged with a huge panoramic relax, 2 new treatment rooms and a PRIVATE SPA, a luxury wellness treatment for couple. Least but not last the panoramic sauna in the wet
More →

Nafplioblu – Vacation house in Tolo

September 21, 2021|Architecture, BigSEE Architecture Award 2021 – Winner, Greece, Residential architecture|

Owing to the steep incline and irregular shape of the plot, the 190m2 area house splits into two levels. The ground floor with the main living area opens up to the south towards the sea while to the north it is partly built into the rocky earth, and there the entrance is formed. An oblique stone wall continues the upward movement of the slope and accentuates the experience of
More →

Egghof, Vinschgau

September 20, 2021|Architecture|

Two-storey farmhouse of a fruit farmer with agricultural garage storey and square living storey above. The living and sleeping areas are connected by a central lounge. Two loggias on both sides of the lounge close the square floor space of the living floor. An elongated courtyard was built in front of the building ensemble facing the street, which is separated from the street space by a natural stone wall.
More →

Ruckenzauner, Vinschgau

September 20, 2021|Architecture|

The Ruckenzauner property is a rural estate in the municipality of Laces consisting of a main building and outbuildings. The buildings of the Ruckenzauner property have grown over the centuries: the oldest parts date back to the 15th century and have been extended over time. The original unit (west side) has an Lshaped floor plan and has evolved over the years due to changes and additions without the intent
More →

Gasthof Zum Riesen (guesthouse), Vinschgau

September 20, 2021|Architecture|

Alexandra Dell'Agnolo decided to renovate the 15th century house with her sister Sylvia Dell'Agnolo, architect (Dell'Agnolo - Kelderer Architekturbüro) and recognised expert in the renovation of historical buildings, and to turn it into a contemporary guesthouse. Heating, bathrooms, floors, windows, furniture - everything was restored or renewed in a style and material-appropriate manner by small, artisan businesses. A small sauna was installed on the second floor of the house
More →

Kellerei Kurtatsch, Mendola mountain

September 20, 2021|Architecture|

The village of Cortaccia - Kurtatsch lies at the foot of the Mendola mountain ridge on a very elongated trapezoid-shaped dolomite rock outcrop that rises directly from the valley floor. This rock face defines the base on which the village of Cortaccia is situated. For travellers on the Brenner route, the presence of the rock face is an unmistakable sign that distinguishes Cortaccia from other places on the left-hand
More →

Bozen Winery, Südtirol

September 20, 2021|Architecture|

The new Winery of Bolzano is located in about 2 km distance of the city centre and its former location and is built directly into the slope of the mountains. The project by the Studio Dell‘Agnolo-Kelderer was selected in a competition. Already in the competition project the urbanistic focus was laid on integrating the large volume into the unique landscape while meeting all the innovative and necessary technical requirements
More →

Private Residence in Attica

August 11, 2021|Architecture, BigSEE Architecture Award 2021 – Winner, Greece, Residential architecture|

The 240sqm residence is developed on a 6.000sqm rural site. It is composed of two main wings: The East Wing develops on two levels and includes the children's bedrooms and a guest room. The West Wing develops on three levels and contains the main living areas and the master bedroom. The entrance to the residence is situated at the intersection of the two wings. The main staircase that organizes the
More →

Sports hall Zlatar Bistrica

August 9, 2021|Architecture, BigSEE Architecture Award 2021 – Winner, Croatia, Public and commercial architecture|

The new sports hall was designed in place of the old school gym that has been destroyed in fire. The two-part sports hall is made to increase the overall quality of life in the local community by providing wide range of social, recreational and sporting activities. Building construction utilizes the precast concrete techologies of large warehouses as well as large-span timber truss structures. Spatial continuity is achieved in the interior
More →

Go to Top