WOOD

Hotel pino nature, Trebević; ZEC; Amir Vuk│BIG SEE Awards 2018

|27. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, Bosnia and Herzegovina, City and community|

Sarajevo is a distinctively longitudinal city that develops along the river Miljacka, trapped between the mountains. There is an expression: Sarajevo underneath the Trebević. Trebević is our mountain amidst the city one might say, as it takes 15 minu

Agrimona shop; Pana Storytelling Furniture; Pezana Rexha│BIG SEE Awards 2018

|27. 09. 2018| Albania, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, Interior and furniture|

“Agrimona” is a Social enterprise that is willing to sell farmers production from all over Albania, by managing to collect those productions to their shop and make them available to the clients, located in one of the best parts of Tirana. “Agrimona”

Elementary school Unterdorf, Höchst; Dietrich | Untertrifaller Architekten│BIG SEE Awards 2018

|27. 09. 2018| Architecture, Austria, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018 - WINNER, Blog, City and community|

The Unterdorf elementary school in Höchst is a radical, uncompromising example of a modern cluster school. In a plain, elongated, ground-level wooden building, four identical clusters are placed on the east side. The special education classes and the

Take a(l)titude, Caltun shelter; Archaeus Foundation; Marius Miclaus │BIG SEE Awards 2018

|27. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Romania|

For an architect, the challenge is the fuel that subtle keeps him alive...     We had a vague idea about what it meant accepting the challenge to design a shelter at 2,100 m within a restricted budget, especially since we asked to build it

Footbridge, shelter and bench on Straník hill; 2021 architekti │BIG SEE Awards 2018

|27. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Slovakia|

Originally, the local government aimed to construct an observation tower here. After visiting place and speaking with all stakeholders ambitions to develop Straník were narrowed down to: how to make this place attractive for tourists, while taking in

Elementary school sports hall; Jovan Mitrović│BIG SEE Awards 2018

|26. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Serbia|

Obrenovac is a small town near Belgrade. As Belgrade has developed very fast, Obrenovac recently became suburban Belgrade’s municipality. The Obrenovac First Elementary School is the first established school in Belgrade, almost 200 years old. During

A new pavilion of the elementary school and the elementary art school Líbeznice; Projektil architekti s.r.o.│BIG SEE Awards 2018

|26. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Czech Republic|

The new pavilion of the elementary school follows the design of a building encircling an inner environment. The inner garden serves as an atrium – an outdoor classroom shaded by a plane tree in the middle. The elementary school offers a place to 240

Chios Mastic Museum; Kizi Studio SA; Yannis Kizis, Costandis Kizis │BIG SEE Awards 2018

|26. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Greece|

The Museum of Chios Mastic presents the cultivation, industrialisation and commercial exploitation of the mastic gum. It develops a symbiotic relationship with the sensitive gumtree landscape in which it sits. Two large parallel timber sheds frame th

PLATO tray; Antipod studio │BIG SEE Awards 2018

|26. 09. 2018| BIG SEE PRODUCT DESIGN AWARD 2018, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, Design, Home, Serbia, Small wooden products|

PLATO is a two-sided multifunctional plate that comes in five different shapes (Plato P,Q,Y,X,O) and three different types of wood (walnut, steamed walnut, maple). Enhancing the functionality of a much-used everyday object such as a plate, this beaut

Obereggen mountain hut; Peter Pichler & Pavol Mikolajcak │BIG SEE Awards 2018

|26. 09. 2018| Architecture, BIG SEE WOOD DESIGN AWARD 2018, Blog, City and community, Italy|

Peter Pichler Architecture, in collaboration with Arch. Pavol Mikolajcak, won a competition to design a new mountain hut at 2.000m in the Italian Dolomites in 2015. The new hut contains a restaurant and is located next to the cable station in Oberegg

Load More Posts