Emplacement of the weekend house on the location respects and uses the shape of the terrain that from the middle starts to descent towards the lake. These terrain conditions allow incorporating the object to have one floor of the rear part embedded into the terrain.
The layout of the house is based on the requirements of the investor, orientation of the cardinal, maximum use of the perspective, which given place provides and contact with garden and lake.

The total mass-spatial arrangement of the house is solved to be most integrated with the pine-forested character of the surrounding landscape. To this contributes also the wooden aerate façade and incorporation to the descending terrain to the lake.

What makes this project one-of-a-kind?
The wooden aerate façade is solved to be most integrated with pine forested character of the surrounding landscape.

 

 

 

 

 

 

FILE
Authors: Michaela Hantabalova, Juraj Hantabal
Photos: Juraj Hantabal

Year of completion: 2017
Location: Plavecký štvrtok, Slovakia
Total area: 80 m2
Site area: 715 m2

Text provided by the architects.

Powered by: