Italian Design Day – predavanje Multidisciplinary Design

|27. 02. 2017| Novice|

Kdaj: 2. marec 2017, 18.00

Kje: MAO – Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Grad Fužine, Pot na Fužine 2
Organizator: Istituto Italiano di Cultura in Slovenia
V sodelovanju z: MAO, ITA, Gigodesign
Vstop: Prost

2. marca se v približno 100 mestih po svetu obeležuje dan italijanskega oblikovanja – Italian Design Day. Na pobudo italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje, Ministrstva za kulturo in turizem v sodelovanju z agencijo Italian Trade Agency ter milanskim Trienalom 100 ambasadorjev italijanskega oblikovanja predstavi svoje delo, procese in realizacijo nekaterih najbolj originalnih projektov zadnjih let.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje – MAO, ki sodeluje kot partner. Predavanje (v angleškem jeziku) z naslovom Multidisciplinary Design se temi oblikovanja posveti kot aktivnosti z vidika 360°, kar pomeni projektirati izdelke upoštevajoč odnos do ekosistema z mislimi na nove prostore. Povabljeni italijanski strokovnjak Lorenzo Palmieri se bo pogovarjal s slovenskim kolegom Luko Stepanom, da bi predstavil pogled na italijansko oblikovanje in obenem spoznal dogajanje v Sloveniji in ocenil možnosti za širitev projektov.

Lorenzo PALMERI je docent za industrijsko oblikovanje na milanski univerzi Politecnico. Palmeri je strokovnjak z multidisciplinarnim pristopom, ki se ukvarja z oblikovanjem izdelkov in prostorov za znamke kot Lavazza, Invicta, Guzzini, obenem pa je tudi glasbeni ustvarjalec. Posnel je številne zgoščenke, je avtor zvočnih instalacij. Sprojektiral je glasbene inštrumente kot klaviaturo za Korg in kitaro Paraffina Slapster, na katero je igral tudi Lou Red. Je prejemnik nagrade Good Design Award in je bil med izbranci številnih edicij ADI Design Index.

Luka STEPAN je kreativni direktor oblikovalske agencije Gigodesign v Ljubljani. Po študiju na ljubljanski akademiji ALUO se je odločil za specializacijo pri Ronu Aradu na londonskem Royal College of Art. Delal je za najbolj priznane znamke na svetu kot so Panasonic, Samsung, LG in italijansko podjetje Artemide. Je prejemnik številnih mednarodnih priznanj za oblikovanje kot 7 Red Dot awards in nagrado nemške vlade Designpreis.

Več v priponki tukaj.