Kutscherhaus; smartvoll│BIG SEE Awards 2018

The biggest quality of the Kutscherhaus certainly is that, although it is only 35m² large, it gives you the feeling of being in a space 3 times the size. The sliding door – that’s special because it does not sit in the wall opening but outside the wall in a pocket. That way you really can enjoy the whole opening and not just half of it. It really does connect the inner space to the terrace – giving you the feeling of one continuous space. Lastly, the aluminium fin curtain was created to keep curious neighbours out and focus the outdoor space inward. This really wields together both areas into one volume, giving you the feeling of a generous, airy space.

 

 

 

 

 

 

FILE
Authors: smartvoll
Photos: Dimitar Gamizov
Client: private
Year of completion: 2016
Location: Vienna, Austria
Surface: 170 m2

 

Check out the BIG SEE event here: Interiors 180° / Big See Awards / Month of Design 2018

Powered by: