Two different but complementary functions of the building are organized in the overlapping sequences of different types of spaces and ambiances. The overall character of the building is open and inviting, aiming to include the city into the life of the school and its activities. Despite this openness, the intimate corners and quiet common areas are also integrated in a rich but yet very simple spatial scheme.
The school of Serbian language and culture, with a hostel, is located in Valjevo, small city in west of Serbia. The object is situated on one of the hills of the wider city center, among the private houses of similar or smaller volume. In order to meet the clients needs for diverse space types but also to adequately correspond to the surrounding ambience, the architecture of the object is designed as a quiet neighbour who also uses all the benefits of the location to realize different spatial qualities.

 

DATOTEKA
Architects, authors: Grozdana Šišović, Dejan Milanović – re:a.c.t architects, Belgrade
Client: Private
Name of the photographer: Relja Ivanić and re:a.c.t

Location: Valjevo, Serbia
Completion year: 2015.

Area (m2): 658 m2
Site area (m2): 482 m2
Built area (m2): 141.50 m2

Powered by: