Avenue Hostel Extension; PRTZN Architecture; Gergely Hory, Zoltán Major, Péter Müllner │BIG SEE Awards 2018

In 2017 it became necessary to expand Avenue Hostel, located in a historic apartment building, with new community spaces. A reception area, a lounge, a community kitchen with canteen, a bar, and some new dormitories were planned to be placed into the newly occupied spaces.

 

 

Challenge: how to utilize ‘spatial reserve’ of historic apartment buildings?
The main challenge was the transformation of a historic apartment building -with a layout structure fragmented during the XXth century- into a place with generous, spatious areas that can serve the public functions of a community lodging. We were looking for means of how to utilize the “spatial reserve” of these real estates in the formation of intensively used community spaces.

 

 

 

Project: building spatious areas and flexible furniture to adapt to changing use
Enabling simple transformability and free, diverse usability were the main principles during the design of the spaces and the community furniture as well. Partition walls and suspended ceilings were removed to create adequate proportions for densely populated public areas. An exposed installation for the electric system and easily demountable furniture aim at creating an environment that can rapidly adapt to unknown future uses.

 

 

 


 

 

FILE
Authors: PRTZN Architecture; Gergely Hory, Zoltán Major, Péter Müllner
Photos: Balazs Danyi
Client: Forguest Oktogon
Year of completion: 2017
Location: Budapest, Hungary
Surface: 1140 / 200 m2

 

Check out the BIG SEE event here: Interiors 180° / Big See Awards / Month of Design 2018

Powered by: